Algemeen

Deze geheel gerenoveerde voormalige houthakkershut met diverse orginele aspecten is aangepast aan de moderne wensen zoals een moderne badkamer, keuken en slaapkamers. De laatste uitbreiding betreft een Finse sauna voor 3 personen. In de leefruimte staat in het midden de robuuste openhaard waaraan een houtfornuis met oven en een warmhoudkast is gekoppeld. Langs de buitenwand staat het aanrecht met gasfornuis. Langs de tegenover gestelde wand staan de eethoek en een grote zitbank,die uitgeklapt voor twee extra slaapplaatsen gebruikt kan worden. In de wat krappe slaapkamers is voorzien van een twee persoons bed en de ander met een eenpersoonsbed. Via een zijdeur komt men in de uitbouw met sauna ruimte. De rondom gelegen tuin is afgezet met een houten hek om het groot wild buiten te houden. In deze tuin staat een tuinhuis met een grote barbeque en een gezellige zitje waar men een geweldig uitzicht heeft over het dal. De vakantieganger die in alle rust wil genieten van het mooie weer en datgene wat de natuur heeft te bieden komt hier aan zijn trekken. Uren ongestoord wandelen en mountain-biken zonder iemand tegen te komen. In deze omgeving zie je veelvuldig reeën, herten, vogels en zelfs het Korhoen komt men regelmatig tegen. Zonnecollectoren zorgen voor de verlichting, koken kan op het hout- of gasfornuis. Water komt uit natuurlijke bronnen en word via filters naar de hut geleid.

Om de rust voor het wild in de omgeving niet te storen wil de eigenaar geen huisdieren toelaten.

Prijs 2019

Gosdarska Hiska biedt normaal plaats aan drie personen doch wanneer men genoegen neemt met de slaapbank in de woonkamer kan men hier met vier personen verblijven. De huur inclusief alle bad-bed en keukenlinnen bedraagt € 480 per week. Eindschoonmaak € 60. Voor de sauna betaaald men naar gebruik. De Houthakkershut wordt alleen verhuurd van 1 Juni tot 30 September.

Max. bezetting 2 volwassenen en 1 kind. Meer bedden zijn er niet.

De toeristen belasting bedraagt € 2,00 per dag per persoon.

Kijkt U voordat U boekt op de kalender onderaan deze pagina.

Omgeving

Gosdarska Hiska staat op de flank van de berg "Podvežak". Dertig minuten rijden vanaf het dorp Luče en op 35 km van het stadje Mozirje. In beide plaatsen vind U supermarkten met alles wat men in de keuken en daarnaast nodig heeft om de inwendige mens te verzorgen. Bij de naaste buren (1 km) kunt U zuivelprodukten en zelf gebakken brood kopen indien nog in voorraad is er ook honing uit eigen korven te krijgen. Voor het maken van mountain bike tochten is de omgeving ideaal.Zeker voor het maken van mooie wandeltochten is de omgeving van deze berghut met zijn ongerepte natuur een ideale omgeving om helmaal tot rust te komen. De ligging op de zuidzijde van de bergrug garandeert lange zonnige dagen op het grote grasveld rond de hut.

Locatie

De eigenaar brengt u vanaf het ontmoetingspunt in het plaatsje Luce naar de berghut die de laatste kilometers over een goed begaanbare onverharde weg voert. Bij het huis is een grote parkeerplaats voor meerdere auto's. Dit is een lokatie die uiterst geschikt is voor vakantiegangers die willen genieten van de natuur en de absoluut frisse en schone lucht.Echt een heerlijk zonnige plek met absolute rust waar U regelmatig rood wild en vogels zult zien.

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar