Berghutte Marusha

 

Algemeen

Deze berghut is van binnen volledig aangepast aan de huidige eisen die men als vakantieganger  mag stellen, doch de  buitenzijde is in de orginele staat gebleven. Geheel opgebouwd uit stevige ongeverfde houten balken die direct uit de bossen rondom de hut afkomstig zijn.Natuurwater is gefilterd door de rotsen in de berg en is helder en gezond. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door de overheid. Electriciteit komt van de op het dak liggende zonnecollectoren,zuinig met electriciteit dus. In geval van een tekort aan zonlicht kan het agregaat uitkomst bieden Wilt U het nog groener.Jacusi en Sauna zijn aanwezig voor een heerlijke ontspannend gebruik. De honderden hectaren bos die rond het huis en op de berghelling staan waren in het verleden eigendom van de staat. Men heeft toen deze hut neer gezet voor de houthakkers die daar in het kapseizoen gedurende lange tijd hun onderkomen hadden. Na de machts wisseling is een groot deel weer terug gegeven aan de oorspronkelijke eigenaren. De eigenaar van dit deel van het bos heeft deze hut van binnen flink aangepast rekening houdende met de wensen van de huidige vakantiegangers. Vanaf het Restaurant 902 aan de weg tussen voornoemde plaatsen gaat er een onverharde weg over 3 km naar de berghut. Tijdens wandelingen en zelfs vanuit het huis zal men regelmatig reeen-herten en diverse vogels waarnemen. Zelfs de Korhaan is hier meerdere malen gezien. De bossen rondom de berghut zijn vrij toegankelijk en een gevoel van vrijheid bij de wandelaars losmaken. Daarbij de schitterende vergezichten die zich laten zien tijdens het wandelen of mountainbiken en de werkelijk frisse onvervuilde lucht zullen het echtte vakantie gevoel bij U losmaken.

Honden zijn hier, i.v.m. het rondlopende wild, beslist niet toegestaan.

Prijs.2019

Jachthut Marusja is voor 4 personen  en max. 3 kinderen per week  € 680    

De prijzen zijn inclusief keuken -bed en bad linnen .  Eind schoonmaak kosten € 65 toeristen belasting.€2,00 p.p.p.d.

Omgeving.

Zoals U ook op Google kunt zien ligt het huis midden in de bossen en op enige afstand van de winkels waar U uw inkopen zal moeten doen. Dit kan in de plaatsen Kamnik en Gornji Grad. Beide op ongeveer 20 km vanaf het huis. De route naar Kamnik is wat spectaculairder door de haarspelt bochten doch daar zijn de supermarkten LIDL en HOFER (ALDI) met een groot asssortiment aan levensmiddelen te vinden. In Gornji Grad met zijn Kathedraal vind U alleen de plaatselijke winkel met een beperkt aanbod verse waren. Gaat U 20 min verder dan komt U in Mozirje met een viertal grote supermarkten. Al met al zult U niet van honger omkomen.  Daarvoor is er op loop afstand het genoemde restaurant 902.daar kunt U voor € 20 genieten van een uitstekend drie gangen diner Een uit de oude tijden overgebleven is het door de restaurants aangeboden warme Lunch van 10u tot 12u (Malica) voor de prijs tot max. € 4,50  Let U hier vooral op als U door Slovenië reist.Men zal U het liefst  de normale kaart geven daarop zijn de prijzen voor de west europeaan best aantrekkelijk doch vaak dubbel zo hoog en te veel voor een normale lunch.  Binnen het uur rijd U naar de hoofdstad Ljubljana met zijn bezienswaardigheden en gezellige drukte van de groot-stad . Voor Bled 2 uur en een een ritje naar de kust moet U ongeveer 2.1/2 uren rijden uittrekken. Voor de natuur liefhebber is dit DE lokatie om heerlijke wandelingen door de vrije natuur te maken en de geweldige rustige omgeving en de frisse lucht op U te laten inwerken.                                                           

Locatie.

U kunt Slovenie van twee kanten aanrijden. Via Neurenberg -Munchen-Saltzburg-Villach-Kamnik-Tirosek- 902 of Neurenberg-Passau-Graz-Maribor-Gornji Grad.-Tirosek-902. Ik het hoogseizoen is ons inziens en ervaring de route via Graz te verkiezen door het zelden oponthoud geven door files en minder bergachtige route . Deze route is tevens ook wat goedkoper door de ontbrkende extra kosten van lange tunnels zoals Tauern- en de Karawankentunnel op de grens naar Slovenië.                            

Google coordinaten: 46°15' 59.64˝N  en 14°42'19.22'' O

.

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar