Overzicht:

Het huis ligt in de nabijheid van het plaatsje Letus aan het begin van het 45 km diepe Savinja dal (In het Sloveens Logarska Dolina). In dit dal vind U diverse romantische dorpjes  en het stadje Gornji Grad met zijn imposante Kathedraal.De ligging is centraal in dit groene landje en op 6 km van de autoweg van Ljubljna naar Maribor. Hierdoor zijn alle bezienswaardigheden zoals het toeristen stadje Bled en de Ptui evenals de kust makkelijk te berijken. Zelf maak ik het liefst gebruik van de provinciale wegen door de bergen en bossen met plekken waar men van prachtige uitzichten kan genieten.In een klein uurtje bereikt U de mondaine stad Ljubljana waar men in het vakantie seizoen onthaald wordt op allerlei culturele beziens waardigheden.

 

Prijzen voor het seizoen 2016/2017

van 13/5 tot 24/6  en  2/9 tot 15/10 € 300  In deze periodes kunt U flexibel reserveren

van 24/6 tot 2/9 € 400  alleen reserveren van Zaterdag tot zaterdag

De prijzen zijn inclusief bad-bed en keuken linnen. Excusief eindschoonmaak € 40 en de toeristen belasting à €1 per persoon perdag.

Omgeving

Op enige afstand  liggen de stadjes Velenje en Celje. Beide plaatsen worden beheerst door het kasteel dat de hele omgeving overziet.In Velenje vind U een interessant min museum waar men U rond leid door mijngangen op 300 mtr diepte waarbij men tevens de manieren van kolen afgraven in de oudheid laat zien.Het hele dal leent zich voor het mountainbiken en het maken van diverse wandelingen of fietstochten.Routes vind U in het huis. Fietsen kunt U bij verschillende adressen huren.Het drie weken durende Vlotfeest in Ljubno ob Savinji is een herinnering aan het vervoer van gevelde bomen naar de Zwarte Zee.Lokale feesten van de Imkers,Vrijwillige brandweer, sportverenigingen en de plaatselijke toeristen verenigingen zijn een bezoek zeker waard. Robanof Kot ,Logarska Dolina en de Ijsgrot in Luce zijn plekjes die Uw mening over dit mooie landje zullen onderstrepen.Voor de actieve vakantiegangers zijn er diverse sportieve uitdagingen bij het raften ,wildwater varen en canyoning klimmen of paragliding.Al met al voor elk wat wils.

Locatie:

Letus ligt 6 km van de autoweg Ljubljana Maribor op ongeveer 60 km van beide steden.Het stadje velenje ligt op 20 km en Celje op 30 km.Beide steden hebben goedkope openbare zwembaden. Openbare zwemplekken vind U inde Savinja,meer in Bradluce en het meer in Velenje.

Vanuit Nederland is dit gebied te bereiken via autowegen trein en door de lucht met Air Adria. Deze maatschappij biedt vaak erg voordelige vluchten wanneer U Uw vlucht vroeg reserveert.

 

 

Kaart

Fotoalbum

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar