Algemeen

Dit goed geïsoleerde houten huis is modern ingericht ,een open keuken met  kook eiland dat is voorzien van  apparatuur voor de kokende vakantieganger. De barbeque liefhebber kan zich uitleven op de vaste B.B.Q. die op het grote –deels overdekte terras staat. U kookt hier op en in een elektrisch fornuis en het wassen van de vaat kunt u aan de vaatwasser overlaten. Het keuken plafond loopt door tot aan het dak. Op de hanenbalken kijken een paar namaakhanen naar de verrichtingen van de kok. Op de beneden hal vindt u een apart toilet. In de L vormige woonkamer staat een eethoek en een zithoek met TV en radio. Via de mooie houten draaitrap komt u op de boven-hal met een zitje met Spaans balkon zodat u via de openslaande deuren een mooi uitzicht hebt over het landschap met op enige afstand het meer. De beide twee persoons slaapkamers zijn voorzien van verduisterings gordijnen zodat u niet al te vroeg wordt gewekt door de opkomende zon. De moderne badkamer met ligbad zorgt op warme dagen voor een verkwikkend bad. De ruime goed verzorgde tuin biedt rondom alle privacy voor het nemen van een heerlijk zonnebad in de royaal aanwezige zon.

Prijs

De prijs geldt voor gebruik tot 4 personen.
Hoog seizoen € 550 per week. 1/06 tot 28/09
Midden seizoen € 500 per week. 22/04 tot 1/06 en 28/09 tot 08/10
Laag seizoen € 400 per week. 8/10 tot 22/04
Deze prijzen zijn inclusief keuken,bad en beddengoed.
Prijzen zijn excl. eindschoonmaak à € 40 en de ter plaatse geldende toeristen belasting. €1,00 p.p.p.d

Omgeving

De directe omgeving van het huis bestaat uit bos, heuvels. Het aangrenzende bos strekt zich vele kilometers uit en nodigt uit voor heerlijk koele wandelingen, wel heuvelachtig.

Een auto is onmisbaar om het beste uit uw verblijf te halen. Het dorpje Gaberke is op10 minuten rijden van het huis. Hier vind U  winkels, een pizzeria, restaurant, diverse cafés, en een benzinestation. Het stadje Sjostanj is 10 minuten rijden evenals het stadje Velenje. Daar vindt men een buitenzwembad, diverse restaurants en cafés en grote supermarkten evenals een paar winkelcentra. 10 minuten verder rijden ligt Topolsica met thermaal baden, spa en gezondheidsresort. Door de redelijk centrale ligging en de beperkte afmeting van dit landje zijn de steden Celje- Maribor (Europese Cultuur hoofdstad in 2012)Ljubljana en Bled snel te bereiken 

Het kasteel dat u boven Velenje ziet liggen is mooi gerestaureerd. Daar zijn twee kleine musea gevestigd. Vanaf de kasteelmuur heeft men een indrukwekkend uitzicht over het stadje de meren en de rondom liggende bergen. Aan de andere zijde van het meer vindt u het kolenmijn museum waar bruinkool ondergronds gewonnen wordt. U daaltmet de kompellift 200 mtr waar de rondleiding begint , een bezoek is zeker de moeite waard .

De dichtstbijzijnde berg Golte is 1400m hoog. Men kan daar uitstekend wandelen, over uitgezette wandelwegen. Binnen 40 minuten rijden staat men aan de top van de piste vanwaar men in het seizoen cursus geeft in het Down Hill rijden op de fiets. Het bescheiden maar leuke wintersportgebied biedt 8 km pistes en een zeer goede skischool.

Andere interessante bestemmingen op 1 1/2 uur afstand zijn Graz in Oostenrijk en Ljubljana, de hoofdstad van Sloveniё. Het meer van Bled en de grotten van Postojna zijn 2 uur rijden. De Adriatische kust met de plaatsjes Koper en Piran zijn 2,5 uur rijden.

Locatie

Het huis ligt in de omgeving van het iets grotere dorp Gaberke . Via een weg die zich tussen de bergen door slingerd . Via de oprit van het huis Plesivec 39 C komt men bij het huis Hanna. Er is voldoende parkeerplaats voor uw auto. Omdat u in de omgeving van Velenje bivakkeert dat redelijk centraal in Sloveniё ligt zijn de andere bezienswaardigheden binnen redelijke tijden aan te rijden. Een leuk weetje is dat Velenje een vriendschapsband met de stad Schiedam heeft.

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar