Algemeen

Op de begane grond van het met hout geisoleerde stenen huis vindt u de eetkamer, volledig ingerichte keuken, badkamer met douche en een royale woonkamer met open haard, satelliet TV met Ned.programma's en Ned.radio  Op de bovenverdieping zijn 4 slaapkamers, 2 met tweepersoonsbed, 1 slaapkamer met stapelbed en 1 slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden. De 2e Badkamer heeft een ligbad, wastafel en wc. De zolder is niet toegankelijk voor de huurder. deze. In de kelder staat een moderne wasmachine. De gasgestookte centrale verwarming staat borg (Indien nodig) voor een aangename temperatuur in het huis.Het grote zonne  terras, met uitzicht op de berg Golte en het Savinja dal, alsmede over de dorpjes Okonina en Radmirje, is voorzien van ligstoelen en picknicktafel. Aan de achterzijde loopt u direct het bos in. Aan de voorzijde staat een schommel voor de kleintjes. Een fijn onderkomen voor zowel zomer- als wintersport vakantie. Een huisdier kunt u in overleg meenemen.

 Mede omdat het huis centraal verwarmd is, is het uitermate geschikt voor een  wintersport verblijf. Kijkt U eens op www.golte.

Is ook te zien op volgende website:

 https://slovenievakantiehuis.nl/

 

Omgeving

Het vakantiehuis Savina in Ljubno ligt in het ongeveer 50 km diepe Savinjadal, met de plaatsjes Mozirje, Recica , Ljubno, Lucè e en Solcava, en eindigt in het natuurreservaat Logarska dolina. Dit deel van Slovenië heeft uitermate schone lucht en helder water in de diverse stroompjes. Men ziet de forellen en vlagzalmen danook door het heldere water schieten. Het dal is zeer in trek bij veel wandelaars en fietsers waarbij de mountainbikers hun hart kunnen ophalen over de vele bos en bergpadenn. De binnenwegen en bospaden zijn vrij toegankelijk. Men komt daar dan ooki regelmatig groepjes ruiters tegen die onder begeleiding hun hart kunnen ophalen in terrein ritten. Op 5 km afstand ligt het wintersport centrum Golte meteen fameuze skischool.

Activiteiten enbezienswaardigheden in de omgeving.

Zwemmen in het riviertje de Savinja.

Wandelendoor de bossen/bergen of in de alpen in het Savinjadal.

Met de kabellift naar de top van de berg Golte.

Parasailing vanaf de berg Golte .(duo met een instructeur).

Er is een parasailing cursus mogelijk.

Kanoën op de Savinja .Is in behoorlijk stromend water.

Raften op een wild stromend deel op de bovenloop van de Savinja.

Paardrijden.

Rondrit door de omgeving in een koets met 2 paarden.

Zwemmen in het practige meer bij Velenje( met allerlei voorzieningen voor kinderen)

Avond wandeling door het bloemenpark Mozirski Gaj.

Bezoek aan de hoofdstad Ljubljana of legendarische stadje Bled.

Breng een actieve dag door in het Natuurpark ˝Logarska Dolina˝ Dit ligt deels tegen de Alpen.

Locatie

Het vakantiehuis Savina staat tegen de helling van de berg Savina, Ongeveer 450 meter boven de zeespiegel in de gemeente Ljubno. Dit dorpje ligt ongeveer een uur van zowel Ljubljana als Maribor, in de Savinski Alpen.Men bereikt het huis via een geasfalteerde bosweg en ongeveer 500 mtr onverharde inrit. In Ljubno zijn twee kleine supermarkten. In Mozirje zijn drie supermarkten en wat verder weg in Velenje en Celje zijn diverse grote winkelcentra. Er zijn veel plaatselijke restaurants, pizzeria's en gostilna's op loopafstand waar men voor zeer aantrekkelijke prijzen kan genieten van o.a. streekgerechten. Naar het wintersport centrum Golte Is het 15 minuten rijden.In het huis vindt u veel informatie m.b.t. de bezienswaardigheden en evenementen die in de vakantie periode plaats vinden in het Savinja dal.

Prijs:

€ 840 per week met 4 personen extra pers.€ 50 per week.

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar