Algemeen

Dit huis ligt op de zuidzijde van de Menina(zo heet deze berg keten)met een adembenemend uitzicht over het dal. Het balkon op het zuiden en een groot terras waar je heerlijk onbezorgd kunt zonnen.Vanuit het huis kun je zo de bossen inlopen en heerlijk dwalen door de omgeving.Op de beneden / kelder verdieping ligt een royaal overdekt terras met tuinmeubelen .Tevens vind U daar de wasmaschine en een kleine kookgelegenheid.Er is een sauna  voor de liefhebbers..Op de verdieping die boven de kelder ligt,is de woonkamer met TV - radio en Wifi , de eetkamer en een volledig ingerichte keuken. De badkamer  met douce-cabine en  Wc. De hal met de voordeur die uitkomt op het hoger gelegen deel van de tuin met een grote  b.b.q en tuinstel waar men in de schaduw de maaltijd buiten kan gebruiken.Het aan de kamer grenzende overdekte balcon met zitje is vanuit de woonkamer te bereiken van daaruit heeft men een geweldig uitzicht over het voor U liggende dal. Via de trap bereikt U de tweede verdieping met drie twee pers. slaapkamers ,de beide slaapkamers aan de zuid-oostzijde hebben samen  een balcon.Er is een kinderbed in een van de slaapkamers Via een verrasend stuk onverharde weg met een spannende heling en vervolgens een geasfalteerde weg met schitterende uitzichten over het Savinja-dal kom je in het dal bij het stadje Ljubno waar je al je inkopen kunt doen.Via de weg die het dal ingaat kom je langs Robanov Kot, een bezoek zeker de moeite waaard, door  het stadje Luce en door het dorpje Solcava vervolgens kom je in het adem benemende Nationale park Logarska Dolina. Via de hoog gelegen Panoramska cesta met zijn fabelachtige uitzichten, rij je rond naar Solcava en vervolgens terug naar Ljubno. Voor uitgebreid boodschappen doen rij je  naar Mozirje met zijn drie supermarkten en Mozirski Gaij, een prachtige bloementuin met zijn selectie aan de in Slovenie voorkomende boimen.. Omdat we geen CV hebben kan het huis in de winter niet gehuurd worden.Het bereik met de GSM is uitstekend. Er is ,bij slecht weer niet optimaal werkende, Wifi in dit huis.Wilt U gebruik maken van internet dan vind U in het dorp het hotel Planina waar u op het terras gebruik kan maken van hun gratis Wifi.

Prijs

Onderstaande prijzen gelden voor een bezetting van 4 personen. Per persoon extra betaalt men €70 per week. 
Inclusief bed, bad- en keukenlinnen. 
Prijzen voor 2022 per week:  
27/04 - 01/06 € 575 
01/06 - 28/09 € 695
Exclusief toeristenbelasting: per persoon per nacht : € 2,00  Kinderen 7 tot 18 jaar € 1,00
Eindschoonmaak € 50

 Uw huisdier is welkom .

Raadpleeg onderstaande kalender of het huis nog vrij is.

Omgeving

Vanuit het huis heeft men uitgebreide wandel en klauter mogelijkheden door de omliggende bossen met zijn rijke flora en fauna. het is teeds weer verrassend een hert- vosje of korhoen in de struiken te zien verdwijnen.

Het Savinja-en Dreta-dal zijn uitstekende wandel en fiets gebieden met diverse bezienswaardigheden waaronder de ijsgrot (Snezna jama) op de berg Raduga het natuurgebied "Logarska dolina" de kathedraal en het volks museum in Gornigrad. De enige bruinkoolmijn die bruinkool via mijngangen naar boven brengt inplaats van dagbouw (oppervlakte afgraving) met zijn mijnmuseum en het kasteel van Velenje.Rafting -kanoën-vliegvissen-paardrijden-parasailing en zwemmen kun je in de directe omgeving .Ljubljana en Maribor de universiteit steden van Slovenië zijn via romantische binnenwegen binnen het uur te bereiken.De grotten van Postonja en Lippiza (paarden)evenals de historische stad Ptui ,bereikt men in ruim 1 1/2 uur.

Locatie

Het totaal vrijliggende vakantiehuis Savina-Hiska Alec ligt op 20 minuten lopen van het dorp Ljubno op de zonnige zuid-helling.Rondom het huis bos en gigantische uitzichten.Een echt rustige plek om een ontspannen vakantie door te brengen.In het dal vind U een grote verscheidenheid aan restaurantjes waar U van Pizza tot vers gevangen Forel kunt eten voor een uiterst aantrekkelijke prijzen Lunch  v.a.€ 5,50   In het iets verder gelegen Mozirje kunt U alles kopen in de drie daar aanwezige supermarkten.Velenje-Gornigrad en Celje zijn de wat grotere plaatsen in de buurt. Gezien de centrale ligging van het Savinja dal zijn alle bezienswaardige plekken via dagtochten te bereiken .

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar