Algemeen

In de nabijheid van het dorpje Luce aan het riviertje de Savinja gelegen appartement,met eigen ingang, voor 3 personen  voorzien van een moderne keuken met leuke eethoek. Moderne badkamer en apart toilet.

Terras met gezellig zitje grenzend aan het kabbelende riviertje˝ de Savinja˝ .Vanaf het terras  is er een betonnen trapje zodat met direct het ondiepe water  in kan lopen . In de tuin staat de vaste grill zodat een gevangen visje direct op de gril gelegd kan worden.U kunt Uw huisdier meenemen.

Het appartement ligt in Strmec behorende bij de gemeente Luce dat op ongeveer 3 km van het appartement ligt evenals het dorpje Ljubno ob Savinji. In beide dorpjes vindt U diverse restaurantjes en Pizzeria’s waar men voor een aangename prijs kan eten.

Prijzen bij een bezetting tot 3 personen  

In het hoogseizoen € 450˝

Laagseizoen € 350

exclusief eindschoonmaak € 30 en de  plaatselijke toeristenbelasting 

Omgeving

Het huis ligt in de directe nabijheid van de ijs-grot die enige jaren geleden door amateur speologen is gevonden en op dit moment door veel mensen vanuit Slovenië en daarbuiten wordt gewaardeerd om zijn unieke ijspilaren die zich ondergronds hebben gevormd. Op enige tientallen meters van het huis is de startplaats van de watersport liefhebbers die per kajak of rubberboot een tocht over de Savinja maken. In het dorpje LUCE  vindt U de organisatie die allerlei sportieve bezigheden voor toeristen organiseert o.a kajak vaarten-mountainbiken -bergwandelingen onder begeleiding enz. Verder het dal in vind U de prachtige wandel route naar Robanoff-kot, een wandeling van ongeveer 1 uur over een goed begaanbaar pad. Er is een parkeerplaats voor Uw auto. Achter in het dal komt U in het nationaal park “Logarska Dolina”. Hier kunt U wandelen- klimmen en klauteren en de oorsprong van de Savinja proberen te vinden. Een prachtige opdracht voor de jeugd. Een tocht over de Panoramaweg is een geweldige ervaring door de doorlopende  vergezichten over diverse dalen en zal zeker een geweldige indruk achter laten. Fietsen zijn in het nabij gelegen Nazarje te huur,zelfs electrische fietsen zijn te huur voor diegene die graag wat ondersteuning  behoeven.                                                                 

Van af Struge  zijn er wegen met prachtige uitzichten over de onderliggende dalen naar de hoofdstad Ljubljana en het toeristengebied Bled met zijn mooie wandelkloof “VINTGAR”, beide in ongeveer een uur aan te rijden.In hetr nabij gelegen Gornjigrad staat de grote kathedraal van Slovenie met zijn imposante inrichting.

Lokatie:

Strmec (gemeente Luce) ligt ongeveer 20 km vanaf de autoweg die van Ljubljana naar Maribor loopt. Ook is Strmec goed te bereiken via de pas “Paulitse satle” Deze pas ligt zuidelijk van de stad  Klagenfurt in Oostenrijk en is een rustige ,wel erg veel bochten, overgang in de vakantieperiode wanner het erg druk is bij de reguliere grensovergangen.

 

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar