Vakantiehuis Metul ligt in de Upper Savinja Valley. Geheel vrij omringd door bossen en uitzicht over valleien ,met verwarmd zwembad en in de buurt van het dorpje Luce.

Voor een goede indruk, zie onderstaande foto´s

Hoeve Metul ligt midden in de ongerepte natuur, in de omhelzing van weilanden en bossen. We zijn 100 meter boven de zeespiegel van het dorp Luče gescheiden, zodat u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op Luče, de berg Raduha en de omliggende bergtoppen (Dleskovškova planota, Križevnik, Veliki vrh, Velika planina).

De geschiedenis van de hoeve gaat terug tot 1426, waar de landeigenaar Urh (Ulrik) Metul voor het eerst wordt vermeld in archieven. Sindsdien hebben 13 families op Metulov gewoond. De hoofdactiviteit van de boerderij is altijd de veehouderij geweest. Dertig jaar geleden besloten vader Bina en moeder Jožica om hun activiteiten met toeristische doeleinden uit te breiden, zodat de boerderij ook een toeristenboerderij werd. Met de pensionering van zijn moeder en vader werd de boerderij overgenomen door 13de  Metul familie: zoon Tomaž en vrouw Tadeja en kinderen Tina en Naca.

 Het bovenste deel van het huis is gerenoveerd en modern ingericht met twee appartementen met een eigen ingang. Naast het huis hebben we een een verwarmd buitenzwembad met schuifdak aangelegd zodat het zwemseizoen hier tot diep in September verlengd is..

Op de Metul Homestead kunt u even ontsnappen aan de drukte van alledag, genieten van de rust, of u kunt kiezen voor een meer actieve vakantie en de omgeving verkennen per e-bike of te voet. Indien u wenst, organiseren wij excursies met rondleidingen (Robanov kot, Matkov kot, Logarska dolina, bezoek aan alpenweiden ...).

Buitenzwembad:

U kunt genieten van het buitenzwembad (8m x 4m), met een groot terras. Het zwembad wordt verwarmd door biomassa en is overdekt met een beweegbaar doorzichtig zwembad dak, zodat u ook op een winderige dag kunt zwemmen. Het heeft een ingebouwde tegenstroom om te zwemmen en is verlicht, zodat je ook 's avonds kunt zwemmen. Ligstoelen en parasols zijn beschikbaar op het terras.

Elektrische fietsen:

Wij bieden ter verhuur van vijf volledig geveerde e-bikes, waarmee u de prachtige hoeken van Logarska dolina, Robanov kot, Matkov kot, Velika planina kunt ontdekken.

Indien u wenst kunnen wij ook eendaagse fietstochten organiseren naar alpenweiden: Koča na Podvežaku berghut, Koča na Loki berghut, Javorje bergweide, Riharski mlin, Repov slap.

Appartement:

Voor 4 personen, met extra bedbank voor 5de  persoon of 2 kinderen. .totaal 5 personen

All incl. € 1120

Het appartement heeft de volgende kamers: - woonkamer met airconditioning, keuken met dubbele kast De keuken is modern uitgerust met alles wat daarbij hoort: koelkast, inductiekookplaat, oven, magnetron, vaatwasser. – 2 Slaapkamers met tweepersoonsbed - badkamer, douche, toilet met douche, wastafel, wasmachine, wasdroger - voorkamer - eigen balkon (uitzicht op Raduha)

Inclusief:

Gebruik van het buitenzwembad met terras en zonnestoelen

Gemeenschappelijk overdekt terras, met barbecue.

Kaart

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar