Algemeen

B&B “Levc” is een voormalige boerderij met verschillende paarden in de stallen. De familie Puncer beschikt over zes 2-persoons kamers voorzien van douche en toilet, Enige kamers bieden de mogelijkheid een bed extra te plaatsen. Er is een gastenkamer voor de maaltijden. Hier kunnen ook drankjes worden besteld, waarvan enige van eigen fabrikaat. Eenmaal per week verzorgt uw gastheer Tonna een traditionele barbecue in de open lucht. Naast paarden zijn er varkens, kippen, konijnen en een paar katten op de boerderij. In de tuin staan een aantal speeltoestellen voor de kids. De nabijgelegen rivier de Savinja is een fijne plek om een heerlijk bad te nemen is het glasheldere water. Ook voor de vliegvisser is dit een prima onderkomen.Het 40 km diepe Savinja dal met zijn gezellige dorpjes en aan het eind het nationale Park Logarska Dolina is in het weekeinde een toevluchtsoord voor de inwoners van Ljubljana en een bezoek zeker waard. Mocht U een kijkje willen in de bruisende en mondaine hoofdstad Ljubljana willen nemen. U rijd er in 45 minuten heen. Dit is een echte aanrader , de open boerenmarkt en een rondvaart door deze stad maar vooral de terrassen met de flanerende studenten en de op straat optredende bandjes zijn een belevenis op zich. Ook een bezoek aan de kunstenaarswijk met zijn extravagante schilderingen is een ervaring die je niet vaak te zien krijgt.Tijdens een klim naar het kasteel in het centrum van de stad overziet U een groot deel van de in een laagvlakte gelegen stad . 20 Kilometer verder kunt U de bekende grotten van Postonja bezoeken. U rijd met een treintje door lange gangen naar de fantastische grotten onder begeleiding van Engels of Duits sprekende gidsen die U het alleen in deze grotten levende OLM , een  blind rose gekleurd aalachtig dier dat jaren zonder voedsel in de grotten leeft, laten zien. Even verder vind U het plaatsje Lipiza, de streek waar de bekende Lipizaner paarden vandaan komen. U kunt daar in de manege een mooie paardenshow bekijken en een bezoek brengen aan de  stallen met de voor het fokken geselecteerde hengsten.Meer in de directe omgeving vind U de leuke plaatsjes  Celje en Velenje met zijn mijnmuseum. Dit is een van de weinige plaatsen waar bruinkool op diepte  en niet in dagbouw (aan de oppervlakte)word gewonnen.

Prijs

2 persoons-kamer  exclusief plaatselijke toeristen belasting./ overnachting met ontbijt p.p.  45 Euro. 

Omgeving

Uw hobby (paardrijden) combineren met een heerlijke vakantie in het beboste dal van de rivier Savinja. Te paard maar ook op de fiets en wandelend kunt u de prachtige omgeving bekijken en de geweldige rust ondergaan. In de omgeving zijn meerdere soorten thermaal baden te vinden. Bovendien zijn er diverse sportieve mogelijkheden zoals prachtige tochten per kajak en raften in de Savinja of zwemmen in de meren en zwembaden in de omgeving. Een bezoek aan de top van het wintersport centrum Golte op 1862 meter, waar u in de winter nog van rustige pistes kunt afdalen, aan het mijn-museum in Velenje en de grotten in de omgeving maken een bezoek aan dit deel van Slovenië tot een onvergetelijke ervaring.

Lokatie

Adres: B&B Levc, Loke 19, 3330 Mozirje. Dit is op 55 km ten oosten van Ljubljana aan de zonnige zuid zijde van de Alpen. Het Savinjadal strekt zich 50 km uit, richting Oostenrijk met daarin de plaatsjes Gorni-Grad, Ljubno, Luce en Solcava. Aan het einde van het dal ligt het bekende Logarska dolina, een in Slovenië zeer bekend nationaal park en het zeker niet minder mooie  Robanovkot met zijn majestieuze uitzicht op de Zuid Alpen.

Kaart

Fotoalbum

Klik op datum voor een optie- of reserveringsaanvraag
rood = geboekt • oranje . gereserveerd • groen = beschikbaar